Sýta polievka zahreje – môžete ju servírovať aj ako hlavné jedlo.
Budete potrebovať
- 3 PL olivového oleja
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL trstinového cukru
- 100 g paradajkového pretlaku
- 1 šálka bulguru
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 700 ml paradajkového pyré
- soľ, čierne korenie
- čerstvé bylinky – oregano alebo bazalka
- 50 g parmezánu
Postup
- V hrnci rozohrejeme olej, nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a pridáme do hrnca trstinový cukor, pražíme spolu približne 3 minúty.
- Pridáme paradajkový pretlak a zmes restujeme.
- Potom pridáme bulgur a dobre premiešame.
- Zalejeme teplým vývarom, pridáme konzervu lúpaných a nasekaných paradajok a paradajkové pyré. Varíme približne 20 minút a nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.
- Podávame dochutenú bylinkami a nastrúhanými hoblinami parmezánu.