Doprajte si počas týchto sviatkov obľúbenú prílohu bez akýchkoľvek výčitiek. Ako na to? Odľahčený (ne)tradičný zemiakový šalát docielite nahradením majonézy. Použite tentokrát grécky jogurt, ktorý je krémový a bohatý na bielkoviny. Uvidíte, že si na ňom pochutia aj vaši blízki! Ideálne sa hodí k mäsu, k rybám i samostatne.

Potrebujete:

2kg zemiaky

5 ks kyslé uhorky

2 PL horčica

500 g zaváraný hrášok, mrkva a kukurica

300 g biely grécky jogurt – najlepšie s čo najmenším podielom tuku

3 vajcia

1 cibuľa

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky si uvarte vo vode v šupke (zhruba 30 minút).
  2. Vajcia uvarte natvrdo.
  3. Pokrájajte si cibuľu nadrobno
  4. Keď sú zemiaky uvarené, nechajte ich vychladnúť a následne ich ošúpte.
  5. Pokrájajte ich nadrobno a dajte do väčšieho hrnca alebo misy.
  6. Pridajte nakrájané vajíčka natvrdo, uhorky, cibuľu, hrášok, mrkvu a kukuricu – všetky ingrediencie bez nálevu. Zamiešajte.
  7. Nakoniec do šalátu pridajte grécky jogurt, lyžicu horčice, soľ a korenie.
  8. Zamiešajte, dosoľte, dokoreňte alebo pridajte ešte horčicu, prípadne šťavu z uhoriek.