Doprajte si počas týchto sviatkov obľúbenú prílohu bez akýchkoľvek výčitiek. Ako na to? Odľahčený (ne)tradičný zemiakový šalát docielite nahradením majonézy. Použite tentokrát grécky jogurt, ktorý je krémový a bohatý na bielkoviny. Uvidíte, že si na ňom pochutia aj vaši blízki! Ideálne sa hodí k mäsu, k rybám i samostatne.
Potrebujete:
2kg zemiaky
5 ks kyslé uhorky
2 PL horčica
500 g zaváraný hrášok, mrkva a kukurica
300 g biely grécky jogurt – najlepšie s čo najmenším podielom tuku
3 vajcia
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Zemiaky si uvarte vo vode v šupke (zhruba 30 minút).
- Vajcia uvarte natvrdo.
- Pokrájajte si cibuľu nadrobno
- Keď sú zemiaky uvarené, nechajte ich vychladnúť a následne ich ošúpte.
- Pokrájajte ich nadrobno a dajte do väčšieho hrnca alebo misy.
- Pridajte nakrájané vajíčka natvrdo, uhorky, cibuľu, hrášok, mrkvu a kukuricu – všetky ingrediencie bez nálevu. Zamiešajte.
- Nakoniec do šalátu pridajte grécky jogurt, lyžicu horčice, soľ a korenie.
- Zamiešajte, dosoľte, dokoreňte alebo pridajte ešte horčicu, prípadne šťavu z uhoriek.