Medovníky patria neodmysliteľne k adventu. Vyčarujte si doma ich zdravšiu verziu, ktorú si budete môcť naservírovať kedykoľvek!
Potrebujete:
- 140 g mandľovej múky
- 140 g vanilkového vegánskeho proteínu
- 2 vaječné bielky
- 50 ml roztopeného kokosového oleja
- 3 PL medu
- 80g sušených datlí
- 1/2 ČL prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny
Postup:
- V mixéri rozmixujte mandľovú múku, proteín, datle, prášok do pečiva a perníkové korenie.
- Vytvorte cesto, pridajte ostatné suroviny a opäť rozmixujte.
- Cesto vyvaľkajte, vložte na pol hodinu do mrazničky.
- Vykrajujte medovníčky 15 – 20 minút na 150 stupňoch.
- Dávajte pozor, ak už začínajú hnednúť, vyberte ich.
- Po vychladnutí ich ozdobte podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!