Blog, Recepty

Hummus z pečenej cvikly

Delikátny dip podávajte s proteínovým chlebíkom alebo zeleninovými tyčinkami, oživiť ho môžete kvapkami extra panenského olivového oleja.

Budete potrebovať

  • 2 konzervy cíceru
  • 800 g červenej repy
  • 2 PL sezamovej pasty
  • 4 PL olivového oleja
  • 3/4 ČL sušeného cesnaku
  • šťavu z 2 citrónov
  • 1 PL rímskej rasce
  • soľ
  • čierne korenie

Na ozdobenie:

  • pesto
  • čierny sezam
  • žerucha
  • klíčky
  • lupienky cvikly

Postup

  1. Cviklu umyte, ošúpte a nakrájajte nadrobno, kúsky poukladajte na plech, polejte olejom, posypte rímskou rascou, osoľte a okoreňte.
  2. Pečte vo vyhriatej rúre na 220 stupňov približne 40 – 45 minút.
  3. Do väčšej misky sceďte cícer (trochu tekutiny si nechajte bokom), pridajte sušený cesnak, citrónovú šťavu, 2 PL olivového oleja a upečenú cviklu.
  4. Ponorným mixérom rozmixujte všetky ingrediencie na jednoliatu zmes. Ak to ide veľmi ťažko, pridajte trochu zvyšného cícerového nálevu.
  5. Osoľte a okoreňte podľa chuti, ozdobiť môžete hummus pripravenými bylinkami alebo semienkami.