Delikátny dip podávajte s proteínovým chlebíkom alebo zeleninovými tyčinkami, oživiť ho môžete kvapkami extra panenského olivového oleja.
Budete potrebovať
- 2 konzervy cíceru
- 800 g červenej repy
- 2 PL sezamovej pasty
- 4 PL olivového oleja
- 3/4 ČL sušeného cesnaku
- šťavu z 2 citrónov
- 1 PL rímskej rasce
- soľ
- čierne korenie
Na ozdobenie:
- pesto
- čierny sezam
- žerucha
- klíčky
- lupienky cvikly
Postup
- Cviklu umyte, ošúpte a nakrájajte nadrobno, kúsky poukladajte na plech, polejte olejom, posypte rímskou rascou, osoľte a okoreňte.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 220 stupňov približne 40 – 45 minút.
- Do väčšej misky sceďte cícer (trochu tekutiny si nechajte bokom), pridajte sušený cesnak, citrónovú šťavu, 2 PL olivového oleja a upečenú cviklu.
- Ponorným mixérom rozmixujte všetky ingrediencie na jednoliatu zmes. Ak to ide veľmi ťažko, pridajte trochu zvyšného cícerového nálevu.
- Osoľte a okoreňte podľa chuti, ozdobiť môžete hummus pripravenými bylinkami alebo semienkami.