Jeseň si žiada dokonalú farebnú polievku, ktorá zahreje a zasýti. Sezóna tekvíc a halloweenske obdobie prajú tejto nenáročnej chutnej polievke z hokkaido tekvice. Skúsite ju aj vy?
Potrebujete:
- 800 g tekvice hokkaido
- 200 g mrkvy
- 2 petržleny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL oleja
- soľ
- čierne korenie
- kari korenie
- tekvicové, slnečnicové, ľanové semienka na ozdobenie
Postup:
- Tekvicu umyjeme, vydlabeme a pokrájame na drobné mesiačiky aj so šupkou.
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme tekvicu, nakrájanú mrkvu a petržlen.
- Chvíľu ich spolu pražíme, kým nezmäknú a nechytia farbu.
- Zeleninu zalejeme vodou, mala by zakryť všetky ingrediencie. Polievku varíme približne 20 minút, kým nie sú všetky ingrediencie uvarené.
- Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a dochutíme koreninami.
- Polievku podávame ozdobenú bylinkami alebo posypanú s opraženými tekvicovými či inými semienkami. Ak chcete svojim hosťom dopriať jedinečný zážitok, servírujte polievku vo vydlabanej tekvičke! Dobrú chuť!