Blog, Recepty

Sýta tekvicová fit polievka

Jeseň si žiada dokonalú farebnú polievku, ktorá zahreje a zasýti. Sezóna tekvíc a halloweenske obdobie prajú tejto nenáročnej chutnej polievke z hokkaido tekvice. Skúsite ju aj vy?

Potrebujete:

  • 800 g tekvice hokkaido
  • 200 g mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • kari korenie
  • tekvicové, slnečnicové, ľanové semienka na ozdobenie

Postup:

  1. Tekvicu umyjeme, vydlabeme a pokrájame na drobné mesiačiky aj so šupkou.
  2. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Pridáme tekvicu, nakrájanú mrkvu a petržlen.
  4. Chvíľu ich spolu pražíme, kým nezmäknú a nechytia farbu.
  5. Zeleninu zalejeme vodou, mala by zakryť všetky ingrediencie. Polievku varíme približne 20 minút, kým nie sú všetky ingrediencie uvarené.
  6. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a dochutíme koreninami.
  7. Polievku podávame ozdobenú bylinkami alebo posypanú s opraženými tekvicovými či inými semienkami. Ak chcete svojim hosťom dopriať jedinečný zážitok, servírujte polievku vo vydlabanej tekvičke! Dobrú chuť!