Blog, Recepty

Paradajková polievka s bulgurom

Sýta polievka zahreje – môžete ju servírovať aj ako hlavné jedlo.

Budete potrebovať

  • 3 PL olivového oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL trstinového cukru
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 1 šálka bulguru
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 700 ml paradajkového pyré
  • soľ, čierne korenie
  • čerstvé bylinky – oregano alebo bazalka
  • 50 g parmezánu

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej, nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a pridáme do hrnca trstinový cukor, pražíme spolu približne 3 minúty.
  2. Pridáme paradajkový pretlak a zmes restujeme.
  3. Potom pridáme bulgur a dobre premiešame.
  4. Zalejeme teplým vývarom, pridáme konzervu lúpaných a nasekaných paradajok a paradajkové pyré. Varíme približne 20 minút a nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.
  5. Podávame dochutenú bylinkami a nastrúhanými hoblinami parmezánu.